Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев настоя ЕС да запази всички канали за диалог с Русия

Радев настоя ЕС да запази всички канали за диалог с Русия

"В лицето на Украинската криза Европейският съюз се сблъска с типичен замразен конфликт, който трябва да се разреши във възможно най-скоро време. Колкото повече отлагаме решението му, толкова по-голям е рискът за сигурността,  свободната търговия и енергийната сигурност за нашата общност", заяви Румен Радев във Варшава, който днес взе участие в Глобалния форум, организиран от Атлантическия съвет.

По думите на президента Европейският съюз трябва да запази всички канали за диалог с Русия, за да бъдат предотвратени опасностите от ескалация на конфликта и засилване на конфронтацията в дългосрочен план.

Свързаност, сътрудничество и сигурност - тези ключови думи трябва да превърнем в свои ръководни принципи за развитието на региона на Централна и Източна Европа, заяви президентът Румен Радев.

Президентът Радев определи политиките на сближаване между държавите-членки и отделните региони в Европейския съюз като основен фактор за засилване на убедителното присъствие Съюза на международната сцена. "ЕС може да работи ефективно, само ако постига балансирани нива на развитие и помага на новите държави-членки да достигнат стандарта на живот на по-старите", заяви Румен Радев.

Срещата събра водещи политически лидери, бизнес ръководители и експерти, които обсъдиха бъдещето на трансатлантическите отношения в условията на нарастващи регионални и глобални предизвикателства.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники