Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прокуратурата назначи проверка заради мъртвите делфини в Черно море

Прокуратурата назначи проверка заради мъртвите делфини в Черно мореснимка: dnevnik.bg

Върховна административна прокуратура е назначила проверка за смъртта на делфините в Черно море. Това се случва след няколко поредни летни сезона, в които делфините по крайбрежието измират масово, отговорните институции си прехвърлят отговорността, назначават междуведомствени комисии, за да търсят тепърва причините, но досега не стигат до конкретни действия или ефективни мерки.

Днес обвинителите са изискали от министерство на околната среда и водите да установи причините за смъртта на делфините, нарушенията на закона, защитаващ делфина, както и да накаже виновните за това.

Прокуратурата се самосезира заради медийни публикации за зачестили случаи на масова смъртност на делфини от видовете "моткур", "афала" и "обикновен делфин", които са защитени видове по смисъла на чл. 38 ал. 1 от Закона за биологичното разнообразие. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.