Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

6 мъртви делфина изплуваха на плажовете край Варна

6 мъртви делфина изплуваха на плажовете край Варна

След сигнали на варненци, експерти от РИОСВ са извършили проверки за намерени трупове на делфини в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и „Албена“, както и плаж „Кабакум“

При огледа в комплекс Златни пясъци, пред хотел „Берлин“ е установен мъртъв делфин в напреднала фаза на разлагане. Възрастният екземпляр е от вида муткур и е с дължина от 116 см.

По тялото няма следи от човешка намеса, съобщават от ведомството.При огледа на другите райони не са констатирани мъртви делфини.През 2020 г. до настоящия момент по Северното черноморие са установени 6 мъртви делфини, от вида муткур (морска свиня).

В случай, че гражданите намерят тела на мъртви делфини, изхвърлени по северното черноморие е нужно да подават сигнали по „Зелен телефон“ на екоинспекцията, 052/678 848.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.