Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов предлага руски специалисти да направят разчет за необходимите средства за ремонта на 15 самолета МиГ-29

Красимир Каракачановснимка: standartnews.comКрасимир Каракачанов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е провел разговори с ръководството на РСК "МиГ", за да обсъди варианта срещу какви средства могат да бъдат ремонтирани 15 самолета МиГ-29 за авиацията ни:

Моята идея е да дойдат специалисти от РСК "МиГ" от Русия, да прегледат състоянието на двигателите и да направят разчет какви средства са необходими за ремонта на изтребителната авиация. Защото след комисията, без значение какви изводи ще направи тя, парламентът трябва да гласува отново рамката за плащане – на разсрочено плащане, за минимум 9-10 години. След което тепърва започват преговорите – реалните и по същество.

Военният министър добави, че се търсят варианти за "освежаване" и на 14 бомбардировача Су-25. По думите му, ако се стигне до споразумение с руските специалисти, България може да разполага с 15 нови изтребителя и с 14 бомбардировача.

Каракачанов е на мнение, че може да се подкрепи идеята за създаване на "военен Шенген", но за това трябва да се водят разговори с партньорите от НАТО./ БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники