Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сръбският премиер Ана Бърнабич благодари на Екатерина Захариева за усилията ЕС да остане отворен за Западните Балкани

Сръбският премиер Ана Бърнабич благодари на Екатерина Захариева за усилията ЕС да остане отворен за Западните Балкани

"Благодаря ви за усилията Европейският съюз да остане отворен към разширяване в посока Западните Балкани", заяви сръбският министър-председател Ана Бърнабич, която се срещна с българския заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.
 
Бърнабич заяви, че в последните три години страната й се е съсредоточила върху икономическите и финансови реформи, като е постигната стабилност. Сега фокус в работата на кабинета е върховенството на закона и по-специално въвеждането на бързо съдопроизводство и гарантиране на изпълнението на присъдите. Надявам се да засилим скоростта по затварянето на преговорните глави с Брюксел, добави сръбският премиер.
 
Захариева поздрави Бърнабич за реформите и подчерта, че от това зависят пряко и чуждестранните инвестиции. "Винаги на различни европейски форуми говорим за европейската перспектива на Западните Балкани", допълни българският първи дипломат.

От името на премиера Борисов тя покани Бърнабич на посещение в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.