Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Международният форум "Българско наследство" събира в Балчик учени, краеведи, фолклористи

Международният форум "Българско наследство" събира в Балчик учени, краеведи, фолклористиснимка: bnr.bg

Международният форум "Българско наследство" събира за третото си издание в Балчик учени, краеведи, фолклористи, сред които и представители на българските общности в Молдова, Украйна и Румъния. Срещата със сънародниците ни от "Другата България", която ще се състои в дните от 25 до 27 август, се организира от сдружението "Българско наследство" в партньорство с община Балчик и други институции, съобщи директорът на форума Маруся Костова.

Акцент в тазгодишната програма е научна конференция, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. На дискусията, която ще ръководи акад. Георги Марков, ще бъдат представени проучвания за живота и революционната дейност на Апостола на свободата. Форумът "Българско наследство" ще продължи да трупа научни факти и за етнологията на българите в поредното издание на научна конференция на тази тема, посочват организаторите.

Сред очакваните в Балчик над 600 участници в събитието са и певци, вокални групи, танцови състави, майстори на народните занаяти и други, информира директорът на форума. Най-добрите изпълнители ще бъдат наградени на галаконцерт. На срещата ще бъде представено списанието "Форум", което е издание на сдружение "Българско наследство". / БТА

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.