Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Захариева за развятото знаме на ДНР на Шипка: Неприятна история

Захариева за развятото знаме на ДНР на Шипка: Неприятна история

„Неприятна история“. Така министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира пред Нова телевизия присъствието на знамето на сепаратистката Донецка народна република на честването на 140-годишнината от боевете на Шипка.

В събота в репортаж на БНТ от честването бе показана група хора, които бяха опънали знаме в черно, синьо и червено с надпис „Донецкая народная республика“ - непризнатата от международната общност проруска самообявила се република в източна Украйна.

„Видях тази снимка в социалните мрежи - неприятна история. Ние сме свободна държава, всеки има право на мнение. Много е неприятно точно на Шипченската епопея да се вее знаме на република, която никой не е признал и която е символ на това как се нарушават правните норми и как се застрашават мира и сигурността в Европа“, коментира Захариева.

Първият дипломат на България обаче уточни, че става дума за свободно изразяване на мнение от граждани, а не за включване на знамето в официална церемония.

„Става дума за граждани, които имат право на мнение. Аз изобщо не съм на тяхното мнение“. / Клуб Z

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники