Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева в Черна гора: Европейският проект няма да е завършен без Западните Балкани

Екатерина Захариева и Срджан ДармановичЕкатерина Захариева и Срджан Дарманович

"Искам да Ви уверя, че няма да спестим усилия Черна гора да стане пълноправен член на Европейския съюз възможно най-скоро, след като е готова с всички нужни реформи. Ние твърдо вярваме, че европейският проект – защото това е проект за мир, просперитет и стабилност, няма да бъде завършен, ако всички държави от Западните Балкани не се присъединят към Съюза."

С тези думи заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи се обърна към външния министър на Черна гора Сърджан Дарманович.

Двамата разговаряха в Подгорица в рамките на двудневното посещение на българския първи дипломат в страната.

"Впечатлена съм от това колко бързо Черна гора напредва в процеса за присъединяване към ЕС. Искам да поздравя правителството Ви за намеренията да приключи преговорите по всички глави до 2019 г. и да ви уверя, че можете да разчитате на всяка подкрепа, за която имате нужда от нас", каза Захариева. Тя предложи на своя колега Дарманович експерти от черногорската държавна администрация да се обучават в София, а български специалисти да подпомогнат на място затварянето на преговорните глави.

Двамата министри се договориха още да задълбочат връзките между двете държави в сферата на икономиката, туризма и отбраната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.