Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Партиите откриха новия политически сезон със заявки за борба с корупцията и бедността

Партиите откриха новия политически сезон със заявки за борба с корупцията и бедносттаснимка: dnevnik.bg

Борба с корупцията и бедността се очертаха като политически приоритети на управляващи и опозиция в началото на новия парламентарен сезон днес. ГЕРБ поиска опозицията да не разпространява фалшиви новини в опит да печели симпатии, а от БСП направиха заявки за алтернативни законодателни инициативи. ДПС се обяви за евроатлантическа ориентация на страната.

ГЕРБ определи като приоритети в новия политически сезон приемането на антикорупционния закон, осигуряване на сигурността на хората по места чрез изграждане на полицейски офиси, ликвидиране на неграмотността и провеждане на успешно българско председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС).

Опозицията от "БСП за България" определи като своя стратегическа цел намаляването на бедността и увеличаването на доходите, тъй като въпреки заявките за реформи у нас вече имало "работещи бедни". Според лидера на социалистите Корнелия Нинова тези проблеми можело да се решат с образование и наука, икономика и производство, както и борба с паралелната държава.

Лидерът на БСП обяви, че ще подкрепя правителството в административната реформа, както и за европредседателството.

Председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров благодари на коалиционния партньор ГЕРБ за коректността, а на опозицията - за работата. Той отчете, че политическата класа е помъдряла, тъй като "в началото на прехода бе словото, а сега е дошло времето на градивното и действеното".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ критикува управлението и обяви, че вместо на работа сме свидетели на "клуб за самодейност". "Оставете театрото на театрите", призова той.

ДПС призова още България да не се отдалечава от европейските модели и ценности. "Ние трябва да издигнем нормалността в парадигма на държавност - да се гарантира образование, справедливост, стабилност и сигурност на гражданите", каза още Карадайъ.

От "Воля" поискаха управляващи и опозиция да се вслушват повече в тях и се обявиха за повишаване на стандарта на живот на хората и борба с корупцията. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.