Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вълчев: През 2021 г. средната учителска заплата ще достигне 130% от средната за страната

Вълчев: През 2021 г. средната учителска заплата ще достигне 130% от средната за страната

В следващите четири години учителските заплати постепенно ще нарастват. Това заяви в Казанлък министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Вълчев присъства на официалното откриване на новия Национален център по природо-математически науки към Математическата гимназия в града.

„Да, реални са, ако имаме възможността да изпълним ангажимента за двойно увеличение на възнагражденията за четири годишен период и 2021 г. средната учителска заплата ще достигне дори 130% от средната за страната, която прогнозираме, че ще се увеличи междувременно също и то значително. Тъй като това е тенденцията от последните години за увеличаване на средната заплата за страната”, подчерта Вълчев.

Това, което може да кажем е, че с 15%-то увеличение, което правим сега от 1 септември, за първи път от десетилетие средната учителска заплата ще надвишава средната заплата за страната, заяви още Вълчев.

Всичките 2400 училища у нас ще отворят врати на 15 септември, обяви Вълчев. По думите му има малко училища, в които продължават ремонти, но учебните занятия ще започнат и там.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.