Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

10% от такситата мамят със сметката

10% от такситата мамят със сметката

80% от такситата са оборудвани с помпичка, която надува сметката. Това казва монтажист пред скритата камера на "Господари на ефира". Срещу 100 лв. той монтира такава устройства.

5-10 процента от такситата ги използват, уточни в сутрешния блок на Нова тв председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов. И посъветва хората да си вземат сметката и при съмнения да подават сигнали в компанията, откъдето, при потвърждаването им, ще бъдат изгонени, и в ДАИ. Големите фирми имат инспектори, които следят хората си именно за такива манипулации. Помпаджиите надуват сметката с лев - два, за да не бие на очи, обясни Ризов.

„Когато клиентът се оплаче, шофьорът веднага е изритван от дадената компания, дори и да си е платил разрешителните”, каза той.

От репортажа на "Господари на ефира" става ясно, че едно натискане на дистанционното на помпичката за 500 метра надува сметката с 40 стотинки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.