Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е полезна за Шенген заради опита си с охраната на границата, заяви дипломат

Эрик ЛьобеделЭрик Льобедел

България е полезна за "Шенген" заради опита си с охраната на границата. Това коментира пред БНТ посланикът на Франция в София Ерик Льобедел. Той припомни, че преди месец при посещението си тук френският президент Еманюел Макрон предложи България да участва напълно в размисъла, който трябва всички да проведем за бъдещия "Шенген" и тя ще бъде част от този "Шенген".

"Сега "Шенген" не е перфектен и започва дискусия как да подобрим фунционирането му с богатия опит на България в тази област", продължи той.

Можем ли да си представим, че България ще ни лиши от опита си по охраната на границата, или че България няма да бъде заинтересована от нашите предложения за разширяването на Западните Балкани, България не би ли била заинтересована от фонд за солидарност, който би позволил социално сближаване, коментира риторично дипломатът речта на президента Макрон за бъдещето на Европа, запитан дали Франция и Германия не създават елитно ядро и слаба периферия.

Помолен да коментира кандидатурите на България и на Франция за домакинство на Европейската агенция по лекарствата, френският дипломат се пошегува, че с хитрата си система на точкуване изборът на град - домакин прилича на конкурса "Евровизия". "Не знам какъв ще е резултатът, но знам, че песента, която ще спечели, ще е много хубава", каза той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.