Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Захариева до Себастиан Курц: Можете да разчитате на България като приятел и стратегически партньор

Екатерина Захариева и Себастьян КурцЕкатерина Захариева и Себастьян Курц

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави Федералния министър за Европа, интеграция и външните работи и председател на Австрийска народна партия Себастиан Курц за победата на парламентарните избори в Австрия, съобщиха от МВнР.

"Подкрепата на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, насочена към благополучието на народа Ви и към изграждането на силна, просперираща и обединена Европа“, пише Екатерина Захариева в телеграма до първия дипломат на Австрия.

Вицепремиерът Захариева благодари на Себастиан Курц за развитието на тясното българо-австрийско партньорство и за ценната подкрепа на Австрия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

„Вярвам, че това партньорство ще придобива нови измерения както в интерес на страните ни, така и като принос в справянето с глобалните предизвикателства. Уверявам Ви, че можете и занапред да разчитате на страната ми като приятел и стратегически партньор и в светлината на предстоящото Австрийско председателство на Съвета на ЕС“, пише още в телеграмата Екатерина Захариева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.