Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първият дипломат на Естония: Подкрепяме присъединяването на България към Шенген

Първият дипломат на Естония: Подкрепяме присъединяването на България към Шенген

Естония подкрепя присъединяването на България към шенгенското пространство и оценява усилията на страната за опазване на външните граници на ЕС. Това казва в интервю за "Хоризонт" министърът на външните работи на Естония Свен Миксер, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

Според дипломата, призивът на председателя на ЕК Жан- Клод Юнкер България и Румъния да бъдат приети в Шенген незабавно е основателен:

Решението за това се базира на конкретни обективни критерии и ние винаги сме застъпвали виждането, че щом веднъж тези критерии са изпълнени, то не би трябвало да да бъдат поставяни допълнителни препятствия. Това е много важен принцип. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.