Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задълбочаване на сътрудничеството между Казанлък и Толияти

Задълбочаване на сътрудничеството между Казанлък и Толияти

Разширените сфери на взаимен обмен са изброени в Споразумението за сътрудничество за 2018 година с побратимения руски град. Документът бе официално подписан от кмета на Толияти Сергей Анташев при гостуването на делегация от Община Казанлък, която днес в Зала №6 на Общината сподели пред журналисти впечатления след завръщането си. Сребра Касева, началник Кабинет на Кмета съобщи, че за първи път в традиционното споразумение с един от най-старите побратими на Казанлък са заложени възможности за побратимяване между конкретни институции. През 2018г., например, предстои подписване на собствен Протокол за сътрудничество между ППМГ „Никола Обрешков“ и престижния Лицей №57 в Толияти с размяна на посещения на преподаватели и ученици, разширяване на обмяната на опит в сферата на туризма с взаимни гостувания на туроператори, повече участия в събития от Културния календар на Община Казанлък и руския побратим, с изяви извън традиционните за Фестивала на розата – Петко-Стайновите, Чудомировите празници и др.

Сребра Касева представи състава на делегацията: главният архитект Георги Стоев и общинските съветници д-р Стефка Димитрова, Председател на Комисията по здравеопазване и Ахмед Мехмед, Председател на комисията по социални дейности и трудова заетост. Те споделиха впечатления в своите сфери от втория по големина за Самарска област руски град, с население 800 000 души. От делегацията отбелязаха, че Казанлък е добре познат със своите хора и традиции и благодариха за топлото посрещане в побратимения Толияти.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.