Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е сред страните в ЕС с най-много стари самолети

България е сред страните в ЕС с най-много стари самолети

България е една от страните в ЕС с най-стара летателна техника в гражданската авиация, показват данни на европейската статистическа служба Евростат за 2015 г. Евростат публикува информацията по повод Международния ден на гражданската авиация, който се отбелязва на 7 декември.

В шест от страните над половината летателни апарати (пътнически и транспортни самолети и хеликоптери) са на възраст 20 и повече години. Най-голям е делът на старите самолети в Хърватия (61%), Швеция (60%), България и Литва (с по 55%), Словакия и Кипър (с по 52 на сто). Над една трета от летателната техника е на повече от 20 години в Естония (43%), Румъния (39%) и Дания (37%).

В другия край на скалата са Финландия, където едва 2% от самолетите са на 20 и повече години, Люксембург (6%) и Ирландия (7%). / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.