Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството отпуска още 15 млн. лв. за наука

Правителството отпуска още 15 млн. лв. за наукаснимка: btvnovinite.bg

15 млн. лева ще бъдат отпуснати от централния бюджет за догодина за научни изследвания с висока възвръщаемост и обществена значимост, както и за увеличаване на докторантските стипендии. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с ръководството на Българската академия на науките (БАН).

Ръководството на Академията ще предложи на общо събрание в четвъртък учените да спрат с планираните протести.

Исканията на учените бяха да се осигурят поне 38 млн. допълнително към субсидията на БАН, за да се изравнят техните възнаграждения с останалите системи от Министерството на образованието и науката, както и за докторантските стипендии.

„Средствата ще бъдат за сметка на планираните средства в централния бюджет за научни изследвания. Както знаете за 2018 г. имаме ръст на средствата за наука, планирани в Бюджета“, каза пред журналисти образователният министър Красимир Вълчев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.