Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прокуратурата ще провери законно ли е поскъпването на водата

Прокуратурата ще провери законно ли е поскъпването на водатаснимка: btvnovinite.bg

Върховната административна прокуратура се самосезира и извършва проверка дали е закононно поскъпването на водата от 1 януари 2018 г., съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата ще провери дали е законосъобразно решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от 30 ноември, с което тя е одобрила бизнес плана на "Водоснабдяване и канализация" ЕАД за градовете Бургас, Ямбол и Враца. Отделно държавното обвинение ще провери и доколко е законно решението на регулатора от 15 декември за изменение на одобрените цени на водоснабдителните и канализационните услуги за 2018 г.

Днес зам.-главният прокурор Ася Петрова се е срещнала с омбудсмана Мая Манолов, за да обсъдят основанията, на които да бъдат оспорени решенията на водния регулатор. Манолова вече обяви, че ще сезира прокуратурата по темата. Според нея КЕВР е използвала нечестно данните на Националния статистически институт като е базирала решението си на двойно по-висок показател, отколкото е трябвало.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.