Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кирил Петков: Имам повече вяра на американската администрация, отколкото на българската прокуратура

Кирил Петков: Имам повече вяра на американската администрация, отколкото на българската прокуратураснимка: bgnes.bg

Имам повече вяра на американската администрация, отколкото на българската прокуратура към момента. Това каза премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос на Йордан Цонев от ДПС за негови изказвания, че в основата на корупцията в България са 20 души, предаде репортер на БГНЕС.

"Това, което се случи миналата седмица е, че да - аз като министър-председател бях извикан от прокуратурата и входирах информация, публично достъпна за 19 човека. В тази публично достъпна информация има ясни факти, които са описан и в тези публикации, които исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща огромно внимание към тях и не ги пропуска. Това, което искам да ви уверя - няма наши, ваши - всички са равни пред закона. Искам да ви помоля, ако имате явни, ясни сигнали, за което и да е лице, включително и Иво Прокопиев, радвам се да ми ги предадете. Оттук нататък всички под един аршин. България е държавата, в която ще следваме законодателството и всички ще бъдем под един аршин", допълни министър-председателят.

"Истината е, че преди правителството на Америка да вземе и да сложи хора на листа "Магнитски" минава през много голям филтър. Това не става просто така. Първо, трябва да има информация от посолството, после трябва да мине през администрацията на Белия дом, после трябва да се оцени дали това ще донесе дипломатически скандал и само тогава лицата на листа "Магнитски" се слагат и се обявяват. Знам, че вие обжалвате, но шансът цялата американска администрация да се е объркала, винаги съществува, но аз лично за съжаление имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в този момент. Защо? Защото тя се управлява непрозрачно и нейната ефективност е доказано лоша", каза още Кирил Петков. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники