Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България няма да повдига въпроса за санкциите срещу Русия по време на председателството на ЕС

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова

Темата за отпадането на санкциите срещу Русия няма да бъде повдигана по време на българското председателство на ЕС, защото вече е решено те да бъдат удължени до края на юли 2018 г. Това заяви пред БНТ българският министър за европредседателството Лиляна Павлова.

Тя изрази учудването си от интерпретацията на руската държавна агенция ТАСС, според която по време на председателството България ще постави въпроса за премахването на санкциите. Министърът уточни, че през ноември 2017 г. е имала среща с всички акредитирани в България чуждестранни журналисти и тогава е разяснила в отговор на въпрос, че по време на българското председателство работната група, която анализира ефекта от санкциите, ще продължи да работи, така че европейските лидери да могат да вземат решение по темата през юли.

"Имаме решение на мнозинството, приело санкциите. През декември вече беше гласувано удължаване до 30 юли. Тази тема е затворена и по време на нашето председателство няма да се повдига, но работната група ще продължи да работи и Европейският съвет и ръководителите на държавите ще вземат решение през юли", коментира Павлова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники