Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК: Постоянно работим с българското правителство по борбата с корупцията

ЕК: Постоянно работим с българското правителство по борбата с корупцията

Въпросът за борбата с корупцията е неделима част от работата ни с България и от процеса по механизма за сътрудничество и проверка. Това заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с наложеното от президента Румен Радев вето на закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

В последния доклад от ноември миналата година по механизма ЕК отново призова България да ускори борбата с корупцията, отправихме много ясни препоръки, добави говорителят. Законодателният процес по този въпрос е в ход, ще проследим приетите промени в законодателството. След това ще оценим напредъка към края на годината. Постоянно работим с българското правителство по въпроса за борбата с корупцията, посочи представителят на комисията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.