Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с полския министър-председател Матеуш Моравецки

Бойко БорисовБойко Борисов

Министър-председателите на България и Полша Бойко Борисов и Матеуш Моравецки обсъдиха двустранните отношения между страните в телефонен разговор. Двамата категорично затвърдиха разбирателството и доброто сътрудничество в различни области, които двете държави са изградили.

„Полша е много важна държава за Европейския съюз“, заяви премиерът Борисов в контекста на отношенията между Варшава и Брюксел и отново подчерта, че единството е положителният изход за ЕС. „Не случайно това е и мотото на Българското председателство - Съединението прави силата. Това е урок, научен от собствената ни история и като Председател на Съвета България ще търси съгласие и ще работи за единството на Съюза“, допълни Борисов.

Българският министър-председател запозна полския си колега с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и го покани на срещата на върха в София на 17 май, когато лидерите ще обсъждат темата „Западни Балкани“. „Дебатът за бъдещето на Европа е свързан с дебата за европейската интеграция на тези държави, тяхното приобщаване, стабилност, просперитет и спазване ценностите на Общността“, посочи Борисов.

Бойко Борисов и Матеуш Моравецки обсъдиха и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на туризма. Полските туристи, посетили България в периода януари- ноември 2017 г. са били близо 400 хил., което е 7,7 процента ръст спрямо същия период на 2016 г. Има ръст и на българските туристи, които са пребивавали в Полша - над 60 хил. или с 35,3% повече за същия период.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.