Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕС може да се справи с миграционната криза само ако е единен, подчертаха в телефонен разговор президентите Румен Радев и Анджей Дуда

ЕС може да се справи с миграционната криза само ако е единен, подчертаха в телефонен разговор президентите Румен Радев и Анджей Дуда

Европейският съюз може да се справи с миграционната криза само ако е единен и солидарен. Това бе общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на полския държавен глава. Средата на сигурност в съседните на Европейския съюз региони, както и миграционният натиск по външните европейски граници в Източна Европа, бяха във фокуса на разговора.

Двамата президенти бяха единодушни, че охраната на европейските външни граници в дългосрочен план изисква готовност на Европейския съюз за своевременна реакция при извънредни ситуации, недопускането на пробиви в сигурността и хуманитарни кризи.

Полският държавен глава поздрави Румен Радев за преизбирането му за втори мандат като президент на Република България. Президентът Радев подчерта, че през следващите пет години утвърдените традиции в двустранните отношения и приятелството между България и Полша ще продължат да бъдат надграждани, принос за което има и отличният диалог на най-високо равнище.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники