Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК: В петък в София ще решим за Западните Балкани

ЕК: В петък в София ще решим за Западните Балкани

Европейската комисия горещо подкрепя провеждането на среща на върха Европейски съюз-Западни Балкани, организиране на България.

ЕК съобщи, че ще има нови страни-членки от Балканите в ЕС според напредъка на всяка една от тях. В същото време Брюксел подкрепя реформите и усилията на всяка една от западнобалканските държави, които полагат за членство.

Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас припомни думите на Жан-Клод Юнкер от неотдавнашната среща с македонския премиер Зоран Заев, че самият Юнкер и еврокомисарите ще говорят по този въпрос в петък в София с ръководителите на българското председателство на ЕС.

Коментарът на Схинас бе в отговор на въпроса дали ЕК споделя загрижеността, която изказаха от българското председателство относно процеса на присъединяване на страните от Западните Балкани. Той уточни, че през следващите 9 месеца ЕК и ЕС ще съобщят по какъв начин ще действат по отношение на всяка една от западнобалканските държави по отделно.

„Този процес се базира на напредъка“, каза говорителят на Юнкер. Според Схинас са налице „решителност, перспектива, воля, както и политическа атмосфера“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.