Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ученици посетиха българското посолство в Москва

Ученици посетиха българското посолство в Москва

На 15 януари 2018 г. ученици от неделното училище при храм „Св. Архангел Михаил“ в град Хасково и Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково посетиха българското посолство в Москва и се срещнаха с посланик Бойко Коцев.

Благомира Бойчева, Теодор Филипов, Александра и Калина Василеви, участвали на 12 януари т.г. в 8-я Международен Младежки кулинарен фестивал „Възраждаме традициите. Рождество“ в Москва, пристигнаха в посолството облечени в красиви национални носии. Те с вълнение споделиха пред посланик Б. Коцев своите преживявания и емоции по време на кулинарното съревнование.

Голямата любов към българските обичаи и традиции и православната култура е помогнала на учениците достойно да представят двата български отбора. Отборът на неделното училище заема второ място и получава сребърни медали в категорията „Оформяне на рождественската маса”. На Александра и Калина Василеви е връчена и Награда на журито на фестивала за най-автентично представяне на празника и за най-добро опазване и представяне на рождественските традиции. Наградата на зрителите и медали за най-добро представяне е получил отборът на Професионалната гимназия по туризъм в състав: Благомира Бойчева и Теодор Филипов. На цялата група български участници е връчен и диплом „България”

В срещата с посланик Б. Коцев участваха също така техните ръководители: Пенка Георгиева – директор на Професионалната гимназия по туризъм и Ваня Михова – преподавател в гимназията, Благовеста Василева - собственик на фермата „Дивата ферма“, разположена в подножието на Родопите, и Никола Николов – свещеник в храм „Св. Архангел Михаил” в гр. Хасково.

Посланик Бойко Коцев поздрави участниците във фестивала и им пожела да запазят българския си дух и да продължават да прославят страната ни. Той изрази готовността на дипломатическата мисия да подкрепя талантливите ученици в техни бъдещи изяви в Русия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.