Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев се срещна със световноизвестния израелски писател, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар

Президентът Румен Радев се срещна със световноизвестния израелски писател, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар

Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 родения в България световноизвестен израелски писател, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар. По време на срещата държавният глава изрази признателността си за приноса на проф. Михаел Бар-Зоар за разказването на голямата история за спасяването на еврейската общност в България в годините на Втората световна война.

„Спасяването на българските евреи е дело както на Българската православна църква, така и на народните представители, но преди всичко на българския народ, чието отношение и активна подкрепа за своите приятели евреи беше от решаващо значение“, подчерта Румен Радев.

„Българските евреи имат дълг към България за популяризирането на това, как една малка държава е отказала да изпълни искането на нацисткия режим. Това беше пример за българския дух“, заяви проф. Михаел Бар-Зоар. Той добави, че страната ни е уникален пример за толерантност и за интеграция на еврейската общност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.