Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев изпраща свой кадър за посланик в Русия

Атанас КрыстинАтанас Крыстин

Президентът Радев е предложил нов посланик на България в Москва.

Това стана ясно от интервюто на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

За поста е номиниран президентският съветник Атанас Кръстин, според информация на "24 часа", потвърдена от източник от президентството.

Борисов от своя страна увери, че човекът на Радев ще бъде одобрен.

Атанас Кръстин е секретар по външната политика на държавния глава от януари 2017 г.

Роден е през 1958 г. в град Гоце Делчев. Завършва немска езикова гимназия в град Пазарджик, след което следва международни отношения в УНСС в София и МГИМО в Москва, със степен магистър по международни отношения.

Завършил е дипломатическия курс на федералното министерство на външните работи на ФР Германия в Бон и Берлин, както и курсове за държавни и висши държавни служители към Центъра по въпросите на сигурността "Джордж Маршал" в Гармиш Партенкирхен, Германия.

От 1987 г. работи непрекъснато в различни структурни звена и дирекции на Министерството на външните работи.

Сред позициите, които е заемал зад граница са ръководител на политическата служба в посолството ни в Берлин, генерален консул на България в Бавария и Баден-Вюртемберг от 2006 до 2010 г., генерален консул в Ниш от 2012 до 2016 г.

Владее немски, руски, английски и виетнамски.

През 2013 г. като консул на България в Ниш декларира в Сметната палата 3 апартамента - 2 в София и един в Пазарджик, автомобил ауди А4 за 23 500 лв., купен през 2010 г., 21 000 евро влог в чужбина и 5 500 евро влог в България.

Кръстин ще замени първия официален представител на България в ЕС и настоящ посланик в Москва Бойко Коцев. Той беше зам.-външен министър в кабинета на Саскобургготски.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.