Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Москва предложи гражданство на Борисов, за да гласува за руски президент

Москва предложи гражданство на Борисов, за да гласува за руски президент

Говорителката на руското външно министерство предложи на българския премиер Бойко Борисов да стане гражданин на Русия и да гласува за президент на страната, съобщи ТАСС.

Според руската агенция на редовния брифинг в четвъртък Мария Захарова е коментирала шега на Борисов, който бил казал, че човек не може да избере две неща на света - родителите си и президента на Русия.

"Той има шанс - може да получи руско гражданство и за гласува за президента на Руската федерация. Мечтите се сбъдват", заявила Захарова с ирония.

Президентските избори в Русия са след месец - на 18 март 2018 г., и на тях с непреодолима преднина по популярност пред останалите 7 кандидати е държавният глава Владимир Путин. В деня, когато се навършват 4 години от анексирането на Крим, той ще получи четвъртия си президентски мандат и може да управлява до 2024 г. Това прави почти четвърт век на власт в Русия. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники