Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Луковмарш в София, въпреки забраната на кмета

Луковмарш в София, въпреки забраната на кметаснимка: dnevnik.bg

За 15-ти път в София се провежда Луковмарш. Инициативата е на български националисти и тази година се случва въпреки заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за прекратяване на шествието. На организаторите беше разрешено само да поставят цветя пред къщата на генерал Луков.

Полицията е задържала трима души на т. нар. Луковмарш, съобщиха от МВР.
Събраха се около 600 души.

От полицията обявиха, че у част от участниците са открити общоопасни средства и предмети, имало е и лица под въздействието на алкохол.

Въпреки заповедта на кмета на София за прекратяване на шествието, продължи. То премина през ул. „Фритьов Нансен”, по бул. „Васил Левски, след това пред Софийския университет, за да продължи по бул. „Дондуков” и да стигне до къщата на ген. Христо Луков, където присъстващите да отдадат почит към ген. Луков.

Маршът преминава под засилено полциейско присъствие. От пресцентъра на МВР съобщиха, че не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред при провеждане на шествието.

Контрашествие срещу насрочения за довечера Луковмарш се проведе в столицата.

Протестът бе организиран от движението „Антифашистко действие – София“ и бе под надслов: „Без нацисти по улиците ни!“ / бТВ

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.