Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Евродепутатът Сергей Станишев: Поетапното влизане в Шенген би било грешка, защото крие рискове

Евродепутатът Сергей Станишев: Поетапното влизане в Шенген би било грешка, защото крие рискове

Поетапно приемане на България в Шенген, първо за въздушните и морските граници и едва впоследствие, за сухопътните граници, би било пореден прецедент в блокирането на страната по пътя към ядрото на ЕС”. Това заяви евродепутатът и президент на ПЕС Сергей Станишев по време на обсъждане в ЕП на тема “Бъдещето на Шенгенското пространство”, съобщиха от пресофиса на евродепутата.

Членството на България и Румъния в Шенген се превърна в централен въпрос по време на дискусиите, като всички участници подчертаха подкрепата си за незабавното приемане на двете страни. Комисар по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулосотново заяви, че според ЕК двете страни са изпълнили всички критерии и няма формална причина за отлагане на решението. Комисарят също открои засиления обмен на информация между държавите членки, укрепването на външните граници, както и тяхното единно управление на европейско ниво, като основни елементи за укрепването на Шенгенската зона.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.