Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: За Шенген не представляваме никакъв риск

Бойко Борисов: За Шенген не представляваме никакъв риск

За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да ни приемат още сега. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов пред над 120 младежи от цялата страна в рамките на 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, съобщиха от партията.

Форумът е в Сандански, а организатори са Младежи ГЕРБ, Фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение "Граждани за европейско развитие на България".

"Всички казват, че сме готови да влезем в Шенген по вода и въздух. Репутационни проблеми в това отношения нямаме. Някои европейски държави обаче се притесняват, че ако се присъединим и по суша, голяма вълна от мигранти ще се насочи към тях. Затова ги разбирам", е обяснил още премиерът, цитиран в съобщението.

Министър-председателят е коментирал, че България и Балканите са изключително стратегическо място, в което се преплитат редица геополитически интереси. "Дали районът ще просперира зависи от мира и спокойствието в него. В същото време този мир е невъзможен, ако не поддържаме добри отношения с Турция и Русия. Никой не може да ме убеди, че без да са налични нормални отношения с тези две страни, Балканите могат да се развиват", е отбелязал Борисов.

Той е допълнил, че друг важен аспект от поддържането на спокойствието на Балканите е въздържането от даването на съвети и оценки. Борисов е подчертал, че Атина и Скопие трябва да си стиснат ръцете, но не трябва ние да сме тези, които да посредничат за намирането на компромис. "Нека историята си остане за историците", е заявил Бойко Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.