Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Скърбим за жертвите на Холокоста, не трябва да се допускат повече такива грешки

Борисов: Скърбим за жертвите на Холокоста, не трябва да се допускат повече такива грешки

В една от най-големите синагоги в Европа и със сигурност най- красивата - в София, ние отчетохме и направихме дълбок поклон пред българския народ, църква интелектуалци, които в тези най-жестоки времена са успели да спасят 48 000 евреи и затова българският народ заслужава голямо уважение. Ние много скърбим, затова и днес сме тук, защото всеки човешки живот, всеки, който е пратен да изгори в лагерите, не трябва да се забравя. Това заяви премиерът Бойко Борисов на възпоменателната церемония в Скопие за жертвите на Холокоста, предаде специалният пратеник на БГНЕС Георги Пашкулев.

Само преди 20 г. на територията на Балканите се разиграха не по-малко жестоки и кръвопролитни събития. Смисълът е да изкажем своя поклон, скръб към убитите и да си направим изводи, да разберем, че на Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро устройство и народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята. Да не го забравяме, но да не допускаме политиците такива грешки. Ако пази Боже допускаме пак подобни събития, значи сме много глупави. Носим отговорност и сегашните политици, подчерта Борисов. Светла им памет, не сме ги забравили, те са в нашето съзнание и затова всички сме дошли да поскърбим заедно с македонския народ за тези, които не са успели да се измъкнат живи от нацистката машина. Благодаря затова, че сме тук, заяви още Борисов. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.