Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Среща на министрите на отбраната на държавите от формат Б 9 се проведе в Букурещ, Румъния

Среща на министрите на отбраната на държавите от формат Б 9 се проведе в Букурещ, Румъния

Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в срещата на министрите на отбраната на държавите от формат Б 9, която започна 13 март в Букурещ.

По време на срещата делегациите на България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Унгария обсъдиха въпроси, свързани с изпълнението на решенията на срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава през 2014 г. Специално внимание беше отделено на прилагането на мерките за укрепване на сигурността на съюзниците от Източния фланг на Алианса, както и на адаптацията на организацията към предизвикателствата пред средата за сигурност.

В рамките на форума министър Каракачанов проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Естония Юри Луик. По време на разговора бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството във военната област между двете страни. Специално внимание беше отделено на постигнатото взаимодействие в рамките на Европейския съюз.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.