Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветанов: "Института "Решетников" си свърши работата

Цветан ЦветановЦветан Цветанов

Президентът Румен Радев е продукт института "Решетников". Тази теза изказа отново зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за Нова телевизия", като визира бившия генерал от руското разузнаване Леонид Решетников.

"Института "Решетников" си свърши работата. На база на негов анализ, предоставен на БСП, беше избран кандидатът за президент Румен Радев. Виждате - той продължава да не говори за анексирането на Крим. Казваше още, че санкциите срещу Русия трябва да паднат", защити тезата си Цветанов.

По думите му все пак руският народ е велик и Русия е велика държава. "Не трябва да се създават условия за противопоставяне между България и Русия. Ние не сме против руския народ. Казваме само, че Москва не трябва да нарушава международното право ", каза още Цветанов.

Той обеща, че когато бъде предоставена стенограмата от разговора между руския патриарх Кирил и президента Румен Радев, ГЕРБ ще може да коментира. От президентството казват, че няма стенограма от разговора между патриарх Кирил и президента Радев. За да е известно дали Радев е защитил националната позиция на България за Освобождението, от ГЕРБ искат разсекретяване на стенограмата от срещата.

"Вие вярвате ли, че няма такава стенограма? Президентската институция не е обсъждане в кафене. На всяка среща винаги има стенограф и се прави протокол. Спомнете си срещата на Първанов с Дянков. Тогава се пусна стенограмата от този разговор. А това е среща с руския патриарх. Президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил България. Ако стенограмата бъде показана, може да се окаже, че позицията на президентството е странна ", каза Цветанов. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники