Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Соломон Паси: С Русия трябва да се говори вежливо, но въоръжен до зъби

Соломон Паси: С Русия трябва да се говори вежливо, но въоръжен до зъби

„За да общуваме с Русия, трябва да изхождаме от една максима: „Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси и препоръча на Запада да се въоръжи.

„Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби”, каза още той и добави, че трябва да има база на НАТО на Черноморието.

„Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: „Силен президент за силна държава!”. Какво прави президента Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт – той демонстрира бойни изкуства, лов и рибовол, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена. Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация. В Европа са силни на думи, докато в Русия са силни на дела”, добави Паси.

Относно домакинството на България на срещата между Реджеп Ердоган и Европейския съюз, той коментира: „Ако Русия имаше същото добро желание за преговори с ЕС, можеше да се обърне към нас, в частност към президента Румен Радев и да каже, че иска ние да бъдем посредник при преговорите. Всеки, който посредничи от ЕС с Турция, ще е одобрил санкциите. Нито една държава от ЕС не е наложила вето на санкциите, включително и България”.
И поясни, че санкциите не са метод за преговаряне с Русия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники