Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Н. Ненчев: Българското Черноморие е заплашено от кримизация

Н. Ненчев: Българското Черноморие е заплашено от кримизация

Българското черноморие е заплашено от кримизация. Това обяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“. Той се позова на данни на министъра на Туризма Николина Ангелкова за повече от 400 000 имота, закупени от руски граждани в България. По думите на Николай Ненчев местните жители по Черноморието съобщават, че много от руснаците са военни, които създават свои общности и организации. Според него този факт е особено притеснителен на фона на създаващите се в последно време паравоенни организации в нашата страна.

Георги Коритаров:
„Това на практика е кримизация на България.“

Николай Ненчев – бившият министър на отбраната:
„Това е така и това е отбелязано в тези доклади като потенциална опасност. Т.е. какви са тези хора. Ако си направите труда и изпратите ваш репортер в района на Варна, Несебър – в тази част на България и попитате местните хора какви са тези руски граждани. Ще Ви кажат, че в голямата си част това са офицери, това са военни. Моят анализ, който съм направил в разговорите с хората… питам хората: Кажете какви са тези хора, защото вие общувате с тях? Какво е вашето отношение? Те обсебват, създават общност, създават организации. Темата е още по-интересна и заради създаването на паравоенните организации, повдигах темата неведнъж, докато бях министър и стигнахме до там да бъде свикано заседания, защото те също са потенциална заплаха за националната сигурност. Направихме заседание на Съвета по сигурността и констатациите на главния прокурор и на други отговорни фактори беше че това са едва ли не организаторите, лидерите са едва ли не друга категория хора ………Това са луди хора.“ / ТВ Европа

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники