Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов: България може да бъде много сериозен фактор за решаване на проблемите на Балканите

Красимир Каракачановснимка: dnevnik.bgКрасимир Каракачанов

България може да бъде много сериозен и активен фактор за решаване на проблемите на Балканите. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата с Ердоган във Варна е хубава инициатива. Виждаме, че България като европредседателстващ играе своята роля на Балканите, каза вицепремиерът.

„Виждаме, че има проблеми в отношенията между ЕС и Турция. Винаги съм смятал, че България може да бъде много сериозен и активен фактор за решаване на проблемите на Балканите и именно това е стремежът на правителството в лицето на премиера, който организира тази среща”, каза той.

Според Красимир Каракачанов по време на срещата трябва да се потърси механизъм за решаване на проблемите, а не само те да бъдат посочвани.

Той коментира, че Европа многократно недоволства от факта, че от Турция идвали големите вълни нелегални мигранти, а и продължавали да идват. „Има много въпроси, които трябва да се обсъждат. Аз съм за България да поддържа добри отношения с всички свои съседи, вкл. с Турция, но единствено на база на равнопоставеност и взаимно уважение. Основен участник в срещата е премиерът Борисов. Мисля, че той има достатъчно дипломатически опит и такт, за да проведе срещата така както трябва, убеден е вицепремиерът. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.