Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев предлага на Реджеп Ердоган да се срещнат през юли

Румен Радев предлага на Реджеп Ердоган да се срещнат през юлиснимка: dnevnik.bg

Президентът Румен Радев предлага на президента на Турция Реджеп Ердоган да проведат среща през юли. Радев изпрати днес писмо до Ердоган в отговор на поздравленията му по повод Националния празник на България, както и на отправената покана за провеждане на среща между двамата.

"Споделям изразеното от Вас желание да проведем лична среща в близко бъдеще. В тази връзка, предлагам тя да се състои в рамките на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли т.г. в Брюксел, където ще имаме възможност да обсъдим по-задълбочено развитието на сътрудничеството и диалога на най-високо равнище между нашите страни", се казва в писмото, цитирано от прессекретариата на държавния глава.

По-рано този месец президентът Румен Радев коментира предстоящата среща на върха ЕС-Турция във Варна, като посочи, че "никога не се натрапвам там, където не съм канен". Тойпосъветва премиера "ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.