Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе днес среща с министъра на въоръжените сили на Република Франция Флоранс Парли

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе днес среща с министъра на въоръжените сили на Република Франция Флоранс Парли

Актуални въпроси на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС обсъдиха 27 март на среща във френското Министерство на отбраната министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на въоръжените сили на Република Франция Флоранс Парли.

Акцент в разговорите беше поставен на създадения Европейски отбранителен фонд и Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната на Съюза.

Министър Красимир Каракачанов отбеляза, че в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС усилията са насочени към приемането на Регламента за създаване на Европейска програма за индустриално развитие в областта на отбраната (EDIDP), като стремежът е да бъде гарантирано участието и на малки и средни предприятия от страните-членки. Беше изразена обща позиция, че е необходимо да бъдат изработени ясни критерии за финансиране на европейските проекти.

И двете страни подчертаха стремежа си за достигане на разходите за отбрана до 2% от БВП. Министър Флоранс Парли поздрави българската страна за това, че планира да достигне този критерий през 2024 г. - една година по-рано от Франция.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.