Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Абу Даби вицепремиерът Eкатерина Захариева откри 77-ото посолство на Република България

В Абу Даби вицепремиерът Eкатерина Захариева откри 77-ото посолство на Република България

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри тази вечер 77-ото българско посолство - то се намира в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

В рамките на работното си посещение във федералната монархия първият ни дипломат подписа меморандум за сътрудничество между двете министерства на външните работи и финализира подготовката за подписване на още два важни документа за гражданите и бизнеса - за взаимно признаване на шофьорските книжки, както и за взаимна защита на инвестициите.

В близко бъдеще между София и ОАЕ може да полети трета авиокомпания - “Емирейтс”.

“Събрали сме се не само да открием една нова сграда, а да отбележим солидните и задълбочаващи се отношения между нашите две държави. Имаме тук 7000 посланици - това са нашите сънародници, които работят във всички сфери на икономиката“, каза министър Захариева. Гост на церемонията по откриване на посолството бе държавният министър Заки Нусейба, посланици и наши сънародници.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники