Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е домакин на летателно учение за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация

България е домакин на летателно учение за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация

От 16 до 26 април в нашата страна ще се проведе основният етап от „Европейския курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2). Летателното учение е част от официалния календар на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В него ще вземат участие транспортни самолети, екипажи и личен състав от България, Литва, Полша и Румъния, военнослужещи от Холандия, Европейския център за тактически въздушен транспорт и Европейското командване по въздушен транспорт.

Европейският курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация ще се проведе на летищата в Пловдив и Безмер, в авиационния полигон на Военновъздушните сили – Елена, както и на летищата край Чешнегирово и Черногорово.

По време на ETAP-C 18-2 ще се отработват полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и излитане на грунтова полоса; за изтребителната авиация – тактически прехвати, а за зенитно-ракетни войски – занитно-ракетно прикритие на обекти.

Основни цели на участието на българските ВВС ще бъдат постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни – съюзници, както и повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.