Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветанов: Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров за Крим

Цветанов: Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров за Кримснимка: dnevnik.bg

"В предстоящите дни ще се съберем на коалиционен съвет. Не само по темата за "Атака", а и по тези, свързани със законопроектите и управленската ни програма. Не приемаме посещението (на Сидеров в Крим - б.а.) за нормално и аз съм изразил позицията си. В тази посока се разграничаваме от позицията, която беше заявена от Волен Сидеров. Той не е изразител на външната политика на правителството." Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание за изразената позиция от лидера на "Атака" Волен Сидеров в Крим, че той не е бил анексиран и окупиран.

"Ще защитаваме принципната си политическа позиция, която кореспондира с Европейската народна партия и демократичната власт в България. Не смятам, че трябва да приемаме всяко едно различие като лично разминаване, а като начин на изразяване на политически мнения", коментира Цветанов.

Шефът на депутатите от ГЕРБ подчерта, че вече е поставил въпроса за посещението пред коалиционния съвет, като по думите му това, което се е случило не било "здравословно за държавата".

"Те казаха, че това е лично посещение, което са направили. Имали са лично посещение на българската общност в Крим и това е тяхното обяснение.

Имаме коалиционно споразумение на база акцентите, покрай които сме се обединили и управленска програма, която е съгласувана и изпълняваме четиригодишния си управленски мандат", каза той.

"Волен не иска да напускаме НАТО и ЕС. Те са безалтернативни", допълни Цветанов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники