Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Със службите на Великобритания правим операции за стотици милиони паунда

Бойко Борисовснимка: bgnes.com/Бойко Борисов

Нашите служби работят много добре с Великобритания и продължаваме работа. С тях правим операции за стотици милиони паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди правителственото заседание във връзка с контрабандата на цигари, предаде БГНЕС.

Колегите работят много добре по тази тема. Или когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав. През месец март беше разбита фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са участвали и българи, припомни Борисов.

И колкото повече ги притискахме да изнасят от тук фабриките, толкова повече изнасяха и ноу-хау-то, което имат работниците – тесните специалисти, и правят фабриките там. Но ние си продължаваме след тях, докато ги хванем във Великобритания, каза още премиерът.

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс благодари днес в Министерски съвет на специалните служби на България за доброто сътрудничество за разкриване на контрабандата и предотвратяване на трафика на хора, предаде БТА.

Ема Хопкинс присъства на редовната срещата на службите, с премиера Борисов, която се прави преди заседанието на кабинета. След срещата, тя, и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, отбелязаха пред журналисти доброто взаимодействие на специалните служи на България и Великобритания, което продължава дълги години и ще продължи и след излизането на Великобритания от ЕС.

Министър Валентин Радев допълни пред журналистите, че в МВР ще има и среща с всички посланици на ЕС. Ще ги запознаем с работата ни по опазване на границата с Турция, за борбата с нелегалния трафик на хора и стоки и за подготовката за летния сезон по Черноморието, каза Радев. Той допълни, че такава среща се прави всяка година.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.