Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Цачева и главният прокурор Цацаров проведоха работна среща с министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс

Министър Цачева и главният прокурор Цацаров проведоха работна среща с министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров проведоха работна среща с министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс.

Те дискутираха двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество в продължение на разговорите, водени днес по-рано при министър-председателя Бойко Борисов.

Направен бе преглед на Договора за екстрадиция между Правителството на Република България и Правителството на САЩ за периода от 2008 г. досега, както и на действието му за някои аспекти на правната взаимопомощ по наказателни дела. Министър Цачева и главният прокурор Цацаров потвърдиха позицията, че действието на този договор не може да бъде поставяно под съмнение, но в случая с екстрадиционното производство по отношение на Желяз Андреев и другите български граждани по същото дело в САЩ, българските институции ще работят активно за защита правата на своите граждани.

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс е в България, за да вземе участие утре в Министерската среща ЕС-САЩ по въпросите на правосъдието и вътрешните работи, която е в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

По време на срещата на високо ниво в областта на правосъдието ще бъде разгледано сътрудничество по отношение на сигурността и съдебната система в киберпространството, трансграничния достъп до електронни доказателства, транснационална организирана престъпност, както и борбата с изпирането на пари.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.