Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Брюксел прекрати производство срещу България за обмен на данъчна информация

Брюксел прекрати производство срещу България за обмен на данъчна информация

Европейската комисия приветства днес прилагането от България на мерките за обмен на данъчна информация. Комисията е решила да прекрати съответното производство за установяване на нарушение срещу страната.

В същото време Еврокомисията открива наказателни процедури срещу пет държави от ЕС (Кипър, Гърция, Ирландия, Люксембург и Румъния) за това, че не са изпълнили задължението да съобщят за прилагането на новите мерки за задължителния автоматичен обмен на информация в областта на данъчното облагане и достъпа на данъчните служби до данни за борбата с изпирането на пари. Държавите трябваше да приложат тези мерки до 31 декември миналата година.

Новите правила целят да предоставят на данъчните служби достъп до данни за борбата с изпирането на пари и да им дадат възможност да действат бързо в случаи на нарушения, се отбелязва в съобщението на еврокомисията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.