Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Позиция на МВнР във връзка с проведената Среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун

Позиция на МВнР във връзка с проведената Среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун

Приветстваме постигнатите договорености на Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун в Сингапур на 12 юни 2018 г.

Срещата бележи нов етап в отношенията между САЩ и КНДР и наред със Срещата на върха между Република Корея и КНДР през април т.г. представлява важна стъпка към постигане на дълготраен мир и стабилност на Корейския полуостров и в региона.

Република България, включително в ролята си на местно представителство на ЕС в Пхенян, ще продължи да подкрепя дипломатическите усилия на ЕС и да съдейства за воденето на диалог и изграждането на доверие.

Очакваме за постигането на крайната цел за всеобхватно, удостоверимо и необратимо прекратяване на ядрената и ракетната програма на КНДР да бъдат предприети конкретни мерки в изпълнение на договореностите от Сингапур.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.