Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КНСБ: До 4 г. българинът ще се почувства европеец в заплащането си

КНСБ: До 4 г. българинът ще се почувства европеец в заплащането сиснимка: btvnovinite.bg

Ако възнагражденията продължават да растат със сегашните темпове, до четири години заплатите в България ще станат 60 процента от средноевропейските. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА.

По думите на синдикалиста тези 60 процента и малко отгоре са психологическата граница, която кара един европеец да се чувства част от общността, а не в положение, в което му се иска да избяга от страната, в която живее.

Димитров присъства на представянето на доклад на генералния директор на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите Филип Пуше на тема "Контурите на трудова Европа – 2018".

Той изрази мнение, че десетилетие ще нужно минималните работни заплати в Източна Европа да стигнат тези в старите страни членки, като даже при големите темпове на растеж в момента все още говорим за пари, близки до тези, с които се покрива единствено физическото оцеляване.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники