Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

4443 нови българи след укази на Илияна Йотова

4443 нови българи след укази на Илияна Йотоваснимка: bgonair.bg

4443 души са получили българско гражданство от началото на годината досега. Това става ясно от отчетите на комисията към вицепрезидентката.

От 1 януари до 30 юни Илияна Йотова е издала 84 указа за промени в българското гражданство за общо 4836 души. Най-много от тях са за придобиване на гражданство на основание български произход или постоянно и дългосрочно пребиваване в страната. Български паспорт се дава и за особени заслуги към страната или когато България има интерес от натурализацията на дадено лице, както и на хора без гражданство, на които е предоставен статут на бежанец или хуманитарен такъв.

223-ма са възстановили българското си гражданство с указ на вицепрезидента. За първите 6 месеца на годината 162 лица са били освободени от българско гражданство, защото са придобили чуждо такова или постоянно живеят в чужбина.

Отменена е натурализация на 8 души заради фалшиви документи или защото са били с осъдителни присъди, издирвани за извършено престъпление или им е била наложена мярка за експулсиране за нелегално влизане и престой на чужда територия.

На 340 души пък е отказано даване на българско гражданство. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.