Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Търговският регистър започна поетапно да работи

Търговският регистър започна поетапно да работиснимка: dnevnik.bg

Потребителите на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел вече могат да извършват справки за актуалното състояние на фирмите. Проблемът с достъпа до него обаче ще бъде изцяло решен не по-рано от следващата седмица.

"Продължава работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра. Характерът на технологичните процеси предполага регистърът да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица", уточниха с писмо до медиите от Агенцията по вписванията.

От него се разбира още, че нарушаването на работата на регистъра "не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството". Също така рискове за злоупотреби с наличните данни не съществували.

Технически проблем е предизвикал срива на Търговския регистър. Това не означава, че няма човешка вина. Не допускам това да се е случило вследствие нечия умисъл. Но допускам някой да не си е свършил достатъчно добре работата. Виновните ще бъдат намерени". Това заяви за "Здравей, България" вицепремиерът Томислав Дончев.

Той определи случилото се като "изключително сериозна ситуация, която никой не бива да я подценява".

"Това, в което ме уверяват всички, е че не може да се говори за загуба на информация. Второ, абсолютно невъзможно е да се манипулира каквато и да било информация. Няма възможност някой да се възползва от нея", категоричен беше той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.