Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството иска оставката на Ралица Агайн

Правителството иска оставката на Ралица Агайнснимка: dnevnik.bg

Правителството е поискало зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) с ресор застраховане Ралица Агайн да подаде оставка. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов след среща в Министерския съвет, в която е участвал премиерът Бойко Борисов, представители на КФН и на службите, на която е обсъден фалитът на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", който чрез клона си в България има над 200 хил. клиенти тук.

Позицията на правителството е, че Агайн трябва доброволно да подаде оставка. Горанов поясни, че тъй като КФН е независим орган, правителството няма механизъм да я освободи, а в Закона за КФН са ограничени и правомощията на парламента при подобни казуси.

Като нейни пропуски Горанов посочи това, че комисията е неглижирала ниските цени на застраховките "Гражданска отговорност", с които дружеството е привличало клиенти, както и че регулаторът не е бил подготвен и не е знаел какви мерки трябва да предприеме след като е станало ясно, че дружеството обявява фалит.

Горанов напомни, че потърпевшите от фалита на дружеството трябва да търсят обезщетение чрез кипърския съд. Правителството обмисля да наеме адвокат, който да ги представлява.

Посланикът на Кипър ще бъде извикан в Министерството на външните работи за разговор по темата. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови